Ovocný sirup

IMG_20160912_190949   IMG_20160925_184255

Máte rádi něco sladšího než čistou vodu? Tak to si možná občas připravíte vodu se sirupem. My jsme si pro Vás připravili návod na domácí ostružinový sirup. (nemusí to být ostružiny, použijte jakékoliv ovoce ze zahrady, nebo cokoliv co koupíte i v zimě)

Potřebujete jen vodu, kyselinu citrónovou, libovolné ovoce a cukr.

Množství si můžeme určit podle svých potřeb, jen je důležité dodržet poměr jednotlivých surovin. My jsme použili následující:

  1. Svařit 2 litry vody + 200 g kyseily citrónové. Do prochladlého nálevu přidat 2 kg ovoce a zakryté nechat 24 hodin louhovat.
  2. Po 24 hodinách scedit, uchovat tekutinu v ledničce a scezené ovoce znovu nechat dalších 24 hodin louhovat v novém nálevu - tentokrát 1,5 litrů vody + 200 g kyseliny citrónové (opět nejdříve svařit)
  3. Další den opět scedíme a ovoce můžeme vyhodit. Výluhy z obou dnů odměřit na objem a přidáme cukr. Platí kolik litrů šťávy odměříme - tolik kilogramů cukru přidáme. Šťávu svaříme s cukrem, sebereme pěnu a plníme do vyhřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout. Z tohoto množství jsme získali více než 4 litry sirupu.

 

Vodu se sirupem pak mícháme dle své chuti.

 

IMG_20160912_190608

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.